Rólunk

 

Szövetkezetünk az érsekújvári járás egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása.

A Tardoskeddi Mezőgazdasági Szövetkezet 1990-ben a három szomszédos települést összekötő és 7-ezer hektár termőföldön gazdálkodó Tardoskeddi Jövő TÉSZ-ből (JRD Budúcnosť Tvrdošovce) jött létre. A tevékenységünk kezdeteit jellemző nem egyszerű helyzet ellenére ma számtalan jelentős itthoni és külföldi sikerrel büszkélkedhetünk, főként a munkatársaink többéves tapasztalatának és szakmai képességének köszönhetően.

 

PD Tvrdošovce

Gazdag gyümölcsöseink vannak, almát, barackot és őszibarackot termelünk, a szőlőseinkben a legjobb minőségű és az évek során már bevált szőlőfajták érnek, és kiváló a friss, napon érlelt paradicsomaink lédúsága és zamatos, édeskés íze. Klasszikus és speciális mezőgazdasági termesztéssel, illetve állattenyésztéssel is foglalkozunk. Jelenleg 3002 hektár földet művelünk meg, amit az utóbbi években sokoldalúan és sokrétűen sikerült felhasználni különböző mezőgazdasági tevékenységek céljából. Ritkaságnak számít a tény, hogy szövetkezetünk területén hévíz található, melyet szintén teljes mértékben kihasználunk a mezőgazdaságunkban. Szövetkezetünk rendkívüli hangsúlyt fektet az összes kitermelt növény teljes körű tápanyagainak, valamint első osztályú minőségi paramétereinek bebiztosítására.

Sajátosságaink egyike a homoktövis termesztése, melyet 12,5 hektáron 2010-ben telepítettük. A Leikora fajtát termesztjük. A homoktövis 10 vitamin – antioxidáns - kombinációjában gazdag egyedi gyümölcs, 15 nyomelemet, olajt, telítetlen zsírsavakat és más biológiailag aktív anyagokat tartalmaz. Magas a C-vitamin-tartalma, egyetlen bogyója fedezi egy felnőtt napi C-vitamin szükségletét! Több információt a homoktövis pozitív hatásairól, valamint magas minőségű, Značka kvality SK Gold elismeréssel díjazott hazai homoktövis-termékeinket tartalmazó e-shopunkat saját termelői boltunkban, értékesítési partnereinknél, ill.az e-shopban talál.

A kemény versenyre, a nagy mennyiségben behozott élelmiszerekre, és a mezőgazdaságban tapasztalható nem egyszerű helyzetre való tekintettel érzékeljük a hozzáadott érték generálásának fontosságát első osztályú, ökológiailag kifogástalan, vonzó, új fajták termesztése formájában. Célunk átlagon felüli minősítésű termékek előállítása, melyek a hazai és külföldi termékekkel egyaránt képesek felvenni a versenyt.