Növénytermesztés

 

„A fű ott zöldebb, ahol öntözik!“

A többi termelési területünkhöz hasonlóan növénytermesztésünk célja átlagon felüli minőségű termékek előállítása, melyek versenybe tudnak szállni a hazai és külföldi termékekkel egyaránt. Szövetkezetünk kimondottan nagy hangsúlyt fektet az összes általunk termelt növény teljes körű tápértékének és első osztályú minőségi paramétereinek bebiztosítására, ezért rendkívül óvatosan járunk el a termesztési technológiák és agrokémiai eszközök kiválasztásánál, ill. ezek felhasználásánál. Mindezt fogyasztóink egészsége és elégedettsége érdekében tesszük.

 

VETŐMAG ÉS ZÖLDSÉGEK

A Tardoskeddi MSz vetési programja főként gabonafélékből, olajosmagvú növényekből, gumós növényekből és takarmánynövényekből áll. Arányukat a piac aktuális igényei alapján módosítjuk, ill. állítjuk be. A legkifejlettebb módszereket alkalmazzuk annak érdekében, hogy a fogyasztók lehető legszélesebb körét tudjuk kielégíteni.

A szántóföldi növények közül főként kukoricát, őszi búzát, tavaszi árpát termesztünk. A takarmánynövények közül szövetkezetünk silókukorica, lucerna és fű termesztésével foglalkozik a szántóföldeken. Ezen kívül termesztünk még napraforgót, őszi repcét és cukorrépát. A termékeny talaj, alkalmazottaink gondoskodása és tapasztalataik garantálják, hogy az Ön asztalára mindig az igazi házi minőség kerüljön.


PARADICSOM

A növénytermesztés keretén belül rendkívüli figyelmet fordítunk a paradicsom termesztésének, melyet vállalatunk fő termékei egyikének tekint. Szövetkezetünk munkatársai sokéves tapasztalattal rendelkeznek a paradicsomtermesztés területén, ezért jól tudják kamatoztatni sokéves tapasztalataikat és szakismeretüket. Szövetkezetünk e növény feldolgozásához szükséges technológiák modernizálásába tett beruházásokat az értékes tápértékek fenntartását biztosító kíméletes feldolgozás érdekében.

A paradicsomtermesztés továbbra is vállalkozásunk egyik fő tevékenysége. A szövetkezet munkatársai által kitermelt paradicsomot főként ipari feldolgozásra használják, és termesztését szigorú kritériumok szabályozzák, egyben nagy hangsúlyt fektetünk a házi termesztésű paradicsom minőségére és kiváló ízére. A gyönyörűen megérett paradicsomok húsának lédússágáról, édes ízéről fogyasztóink megbizonyosodhatnak, amennyiben megvásárolják az általunk gyártott paradicsomlevet és paradicsompürét, melyeket közvetlenül a szövetkezet gyártócsarnokában készítünk.