Állattenyésztés

 

Friss termelői tej minden nap

A tej alapvető élelmiszereink egyike születésünktől egészen az időskorig. Teljes értékű fehérjetartalmának köszönhetően rendkívül fontos szerepet játszik a gyermekek és felnőttek táplálkozásában, és az összes létszükségletű aminosavat tartalmazza, azokat is, melyeket a szervezetünk nem tud saját maga előállítani. A tej alapvető összetevői a zsír és a tejcukor, melyek kiváló energiaforrások. A tej ásványi anyagokban gazdag táplálék. A legjobb kalciumforrás, ami a szervezetben részt vesz a szilárd csonttömeg és fogak kialakításában, ill. később ezek megtartásában. Véd minket az oszteoporózis (csontritkulás) ellen. Egy pohár tej fedezi a javasolt napi kalcium bevitel 30%-át. A tej kiváló kálium- és foszforforrás is. A kálium, melyből kevés van táplálékunkban, segít a vérnyomás szabályozásában, szabályozza a folyadékegyensúlyt, és támogatja az izmok helyes működését. A foszfor, kalciummal együtt, segíti megtartani az erős csontozatot.

 

ÁLLATTENYÉSZTÉS

A Szlovákiában az állattenyésztésben uralkodó nem egyszerű helyzet ellenére továbbra is sikeresen foglalkozunk szarvasmarha- és sertéstenyésztéssel. Fogyasztóinknak naponta kínálunk friss tejet és garantált, első osztályú húst.

A vágóhíd modernizálásával, valamint a takarmány gondos kiválogatásával igyekszünk a lehető legközelebb kerülni a mai fogyasztói igényekhez. Célunk ízletes és egészséges termékek előállítása, melyek megfelelnek a legszigorúbb minőségi kritériumoknak is.

Meggyőződésünk, hogy megbízható, hiteles hazai termelők által előállított termékek a szlovák fogyasztók legjobb választása.